Zapomnij o wszystkim i zanurz się w świecie rozrywki online - Ice Casino

Kalendarium

19-21.03.2024 · Logimat, Stuttgart

23-25.04.2024 · Warsaw Pack, Nadarzyn

21-24.05.2024 · Plastpol, Kielce

28.05-07.06.2024 · drupa, Düsseldorf

19-20.06.2024 · PCI Days, Warszawa

WorldFood Poland 2024. Miejsce spotkań branży żywnościowej

© WorldFood Poland

Kolejna edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów, Technologii i Opakowań dla Branży Spożywczej WorldFood Poland odbędzie się w EXPO XXI w Warszawie w dniach 16-18 kwietnia. WorldFood Poland 2024 zgromadzi profesjonalistów zarówno z Polski, jak i z zagranicy, oferując bogaty program konferencji, debat, konsultacji branżowych oraz atrakcji kulinarnych. Wszystko pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Czesława Siekierskiego, oraz przy wsparciu licznych partnerów instytucjonalnych, merytorycznych i medialnych.

 

Tegoroczna edycja targów WorldFood Poland zapowiada się wyjątkowo atrakcyjnie z bogatym programem konferencji, paneli dyskusyjnych i warsztatów. Uczestnicy będą mieli okazję do uczestnictwa w dyskusjach na tematy aktualne dla branży, takie jak zrównoważony rozwój, innowacje technologiczne, nowe trendy konsumenckie, a także przyszłość sektora żywności. Wybitni eksperci, liderzy branży oraz przedstawiciele wiodących firm spożywczych będą dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniami podczas szeregu konferencji i paneli dyskusyjnych.


Program pierwszego dnia

Pierwszy dzień targowy (16 kwietnia) poświęcony będzie m.in. tematyce zrównoważonej produkcji i przetwórstwu żywności. W obliczu rosnącej potrzeby ochrony środowiska i zasobów naturalnych, wprowadzenie systemu kaucyjnego na opakowania po napojach stanowi istotny krok ku gospodarce o obiegu zamkniętym i zrównoważonemu rozwoju w branży napojowej.

© WorldFood Poland

Jakie wyzwania niesie ta zmiana dla całego łańcucha dostaw? Jakie działania można podjąć, by zmniejszyć potencjalne ryzyka związane z systemem, który dotyczy 16 miliardów opakowań rocznie? Rozważania na ten temat będą kontynuowane podczas debaty organizowanej przez PFPŻ ZP pt. "Zielony Ład w praktyce: implementacja systemu kaucyjnego w Polsce", gdzie wraz z panią Anitą Sowińską, podsekretarz stanu w Ministerstwie Klimatu i Środowiska, uczestnicy będą szukać odpowiedzi na te palące pytania. Tego samego dnia odbędą się również 2 debaty organizowane przez Krajową Radę Suplementów Diety i Odżywek (KRSiO) oraz The European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM). Dyskusje te będą poświęcone jakości produktów prozdrowotnych oraz kluczowym wyzwaniom stojącym przed branżą. Zgłębione zostaną tematy dotyczące regulacji i kontroli jakości tych produktów, a także omówiona będzie przyszłość produktów prozdrowotnych w Europie, z uwzględnieniem analizy aktualnych tendencji i potencjalnych kierunków rozwoju. Równolegle na drugiej scenie w Hali 2 odbędzie się całodniowa konferencja Spring Agenda organizowana we współpracy w PK Components, skupiająca się na zagadnieniach prawnych i jakościowych dotyczących importowanych surowców do produkcji żywności i suplementów diety, nowych wymagań dla opakowań oraz kwestii patentowych i kontraktowych w produkcji.

 

Program drugiego dnia

Drugiego dnia (17 kwietnia) konferencje będą poświęcone szerokiemu spektrum tematów związanych z branżą spożywczą, począwszy od zrównoważonego biznesu i optymalizacji łańcucha dostaw, przez strategie wejścia na rynek detaliczny, po efektywne techniki marketingowe. Uczestnicy dowiedzą się, jak unikać typowych błędów w komunikacji z kupcami, przyciągać uwagę konsumentów, efektywnie zarządzać sklepem internetowym oraz wykorzystywać nowoczesne technologie i influencer marketing w celu zwiększenia swojej obecności na rynku. Wiedzę w tym zakresie będą przekazywać eksperci i praktycy bazujący na swoim wieloletnim doświadczeniu: 24/7Communication, NewCold, RetailPoland, Fruits2Retail, Kantar, Tribe47.com, Eura7 oraz Tears of Joy.

 

Program trzeciego dnia

Program konferencji trzeciego dnia (18 kwietnia) skupi się na przyszłości roślinnych start-upów i wpływie nowych trendów żywnościowych na tradycje, eksplorując rozwój i percepcję żywności roślinnej w Europie, w tym trendy konsumenckie i wyniki badań dotyczące białek roślinnych. Omówione zostaną również standardy certyfikacji dla produktów wegańskich i wegetariańskich oraz wyzwania komunikacyjne związane z promocją żywności roślinnej w kontekście kulturowym. Partnerami merytorycznymi tego dnia są Proveg, Roślinnie Jemy, Euromonitor International, foodtech.ac oraz V-Label.

 

Wystawcy i nowości produktowe

© WorldFood Poland

Tegoroczna edycja WorldFood Poland zgromadzi ponad 300 wystawców z 30 krajów, prezentujących szeroki zakres produktów, od lokalnych wyrobów prezentowanych na stoiskach regionalnych (Mazowieckie, Podkarpackie i Południowa Warmia) po egzotyczne smaki z najdalszych części globu, a także nowoczesne technologie w dziedzinie produkcji, pakowania i dystrybucji żywności. Targi będą idealną okazją do odkrycia nowych produktów, technologii oraz nawiązania międzynarodowych kontaktów biznesowych. W tym roku swoją ofertę w Pawilonach Narodowych zaprezentują m.in. firmy z Włoch, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Cypru, Sri Lanki i Tajlandii.

Partnerem tytularnym targów została, drugi rok z rzędu, KSM-66 Ashwagandha, marka należąca do firmy Ixoreal, działającej w 85 lokalizacjach na całym świecie. Obecnie koncentrat znajduje zastosowanie w około 1500 produktach na całym świecie, co sprawia, że jest to najpopularniejsza Ashwagandha na globalnym rynku.

 

Spotkanie tradycji z innowacjami

Na targach WorldFood Poland odwiedzający będą mieli okazję odkryć bogactwo innowacyjnych produktów z branży spożywczej, które odpowiadają na rosnące zapotrzebowanie na zdrowe i ekologiczne opcje żywieniowe. Wśród nich znajdą się wegańskie alternatywy dla tradycyjnych produktów spożywczych, w tym unikatowe roślinne sery oraz zamienniki mięsa i jaj. Nie zabraknie również przekąsek z owadów, oferujących wysokobiałkową alternatywę dla konwencjonalnych źródeł białka.

Odwiedzający będą mieli szansę skosztować również bardziej tradycyjnych produktów, jak ciasto miodowe, które zyskało uznanie czeskich smakoszy, czy innowacyjnych batonów proteinowych, które łączą wysoką wartość odżywczą z dbałością o zdrowie konsumenta. Odkryją również zalety certyfikowanej oliwy z oliwek i będą mieli okazję zapoznać się z ofertą makaronów instant, które stanowią szybką, zdrową i smaczną opcję posiłku.

 

Suplementy i żywność funkcjonalna

Sektor suplementów i żywności funkcjonalnej również będzie szeroko reprezentowany, prezentując produkty wspierające zdrowie i dobre samopoczucie, w tym innowacyjne kompleksy fosfolipidów z kwasami omega-3, choliną i astaksantyną, a także różnorodne nutraceutyki w formach, takich jak kapsułki, żelki czy napoje funkcjonalne. Targi są doskonałą okazją, by na własne oczy zobaczyć i wypróbować te innowacyjne produkty, poznać najnowsze trendy w branży spożywczej i zdobyć inspiracje dla zdrowszego trybu życia.

 

Strefa B2B i spotkania handlowe

Specjalna strefa Spotkań Handlowych oraz program umawiania biznesowych spotkań 1:1 umożliwi wystawcom i odwiedzającym efektywne nawiązywanie nowych kontaktów biznesowych oraz rozwijanie istniejących relacji w przyjaznej i profesjonalnej atmosferze. To doskonała okazja, by w komfortowych warunkach omawiać współprace i negocjować umowy, wszystko przy wsparciu dedykowanego koordynatora i bez dodatkowych kosztów dla wystawców oraz przedstawicieli działów zakupów. Sponsorem Strefy Spotkań Handlowych, kolejny rok z rzędu, została firma Dolina Dobra, marka czerpiąca inspiracje z natury i promująca zrównoważone rolnictwo i jakość towarów produkowanych w harmonii z naturą.

 

Konsultacje Branżowe

© WorldFood Poland

Skorzystanie z bezpłatnych konsultacji branżowych podczas targów WorldFood Poland to niepowtarzalna okazja, by uzyskać cenne porady dotyczące ekspansji biznesu na rynki krajowe i międzynarodowe. Eksperci z różnych dziedzin podzielą się w sesjach 1-na-1 wiedzą na temat eksportu, finansowania handlu zagranicznego, standardów bezpieczeństwa żywności oraz kontroli jakości produktów rolno-spożywczych co da uczestnikom możliwość uzyskania indywidualnych porad i wskazówek dotyczących wyzwań biznesowych i technologicznych kluczowych dla rozwoju działalności.
Bezpłatne konsultacje będą możliwe w dniu 17 kwietnia. Lista ekspertów dostępna jest TUAJ.

 

Dodatkowe atrakcje

Oprócz intensywnego programu konferencyjnego, targi oferują szereg atrakcji dodatkowych, takich jak warsztaty i pokazy kulinarne, degustacje oraz konkursy, które umożliwią uczestnikom pełniejsze doświadczenie bogactwa branży spożywczej. Pokazy kulinarne na targach WorldFood Poland to prawdziwa uczta dla zmysłów, oferująca uczestnikom wyjątkową okazję do obserwowania pracy utalentowanych szefów kuchni i poznania nowych smaków z różnych zakątków świata, co stanowi inspirację dla profesjonalistów oraz miłośników gotowania. Bellavita Food Academy to wyjątkowa atrakcja dla każdego gościa targów, poszukującego szkoleń i warsztatów o włoskich produktach oraz włoskich winach. Podczas targów odbędą się również pokazy Live Cooking kuchni tajskiej, gdzie kucharze z restauracji Taka Tajka i PaTaThai zaprezentują autentyczne tajskie smaki, oferując uczestnikom niezapomniane doświadczenie kulinarne prosto z serca Tajlandii. Odwiedzających stoisko Doliny Dobra i zaskoczy grillowane menu w prawdziwie mistrzowskim wydaniu.

 

Targi WorldFood Poland są wyjątkową okazją do zdobycia wiedzy, nawiązania cennych kontaktów biznesowych i odkrycia inspirujących innowacji, które kształtują przyszłość branży spożywczej.

 

Pełna lista wystawców jest dostępna TUTAJ.

 

Na targi wymagana jest rejestracja on-line dostępna TUTAJ.

« poprzedni   |   następny » « wróć

Oferujemy najlepsze i najbardziej ekscytujące gry - Ice Casino

Komentarz miesiąca

Fakty i Liczby…

Na początku maja tego roku, po sześciu latach bezkrólewia, ponownie odbędą się targi interpack. W tym czasie Świat nie tylko zmienił się, ale jest już inny. Oprócz koronawirusa, konfliktów, wojen i środowiska, jeden temat jest bardzo aktualny: rosnąca populacja na tej planecie. Indie wyprzedziły już Chiny z ilością 1,4 miliarda obywateli. Oznacza to, że coraz więcej osób potrzebuje żywności, najlepiej w dobrych opakowaniach. Produkcja żywności stanowi tak samo gorący temat dyskusji jak i temat środowiska czy ruchu samochodowego.

Stanowisko:
Region:
zobaczy wszystkie oferty