Nowe standardy bezpieczeństwa

Firma Metsä Board wdrożyła system bezpieczeństwa żywności FSSC 22000 z systemami zarządzania w zakładzie w Simpele. System Bezpieczeństwa Żywności FSSC 22000 zapewnia ramy dla sprawnego zarządzania odpowiedzialnością przedsiębiorstwa w zakresie bezpieczeństwa żywności. Jest w pełni uznany przez GFSI (Global Food Safety Initiative) i opiera się na istniejących normach ISO. Dowodzi on, że przedsiębiorstwo dysponuje solidnym Systemem Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, który spełnia wymagania klientów bezpośrednich, jak i konsumentów. GFSI skupia najważniejsze firmy z branży spożywczej, które wspólnie dążą do ciągłego ulepszania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności na całym świecie.

« poprzedni   |   następny » « wróć

Komentarz miesiąca

Od kuli bilardowej do grzyba...

John Hyatt w 1869 roku opatentował łatwy do formowania materiał o nazwie celuloid, mogący służyć jako substytut kości słoniowej do wyrobu kul bilardowych. Okazał się on być bardzo wszechstronny. I tak powstały tworzywa sztuczne!

Reklama

Stanowisko:
Region:
zobaczy wszystkie oferty